[ ]
✿ All I Need Is You ✿








✿ Twitter
✹ Facebook
✖ Ask.fm
☂ Dash
✈ Follow (Must Click!)
+
+

ferbruary? ON Sunday, February 2, 2014 AT 9:40 AM

Haiii uolls ! :)
How's your day on this NEW MONTH ?
Happy2 la skit , yg lepas biarkan m'jadi lepas , krna ianya akan ttp m'jadi lepas , okeyh? ^^

Mmglah hakikatnya , kite akan rindu ngan org2 yg kite sayang pergi~ (t'utamanya aq!) :P
Tapi,nak wat camne..bukannya kite takleh contact ngan dia .. Atoyaii , cam tk biase pulak~
Boleh je , wassep ke , fesbuk , twitter , almaklum ah dunia dh maju enn x)
And , aq pon otw nak beli fon baru :D Oyeah! Aq baru survey dulu , dilema ah duduk kedai fon uh lame2 , nnti kang tk beli2 pon fon uh . Agak2 enn..(nak cadangan ni) .. Samsung S4 okey ak? 

Aq nak beli ._. buleyh?

*Illustration purpose only beb .

Nanti boleh la aq contact ngan korang dgn cara yg lebih maju~ Hmm :>
Okey arr , lagipon skang enn dah bulan FEBRUARI . Kalau BM mcm pelik je , bunyik still mcm mat salleh , whateva la~ ^^ Anyway , selamat maju jaya korang dlm hidup~ Happyhappyhidup tau , take care diri tuh leklok , banyakkan ingat ALLAH . Tu yg penting , ingat balik tujuan kita dihidupkan di muka bumi ini~ Syukurlah dgn segala yg kita ada skrg nih . ALHAMDULILLAH , THANK YOU ALLAH ^^

“Dan sesungguhnya kami telah muliakan anak-anak Adam, Kami angkut mereka di daratan dan di lautan, Kami beri mereka rezeki dari yang baik-baik, dan Kami lebihkan mereka dengan kelebihan yang sempurna atas kebanyakan makhlluk yang Kami ciptakan.” [Al-Isra: 70]

Okay uolls , I wanna have a good night sleep~ Nanti2 bile free aq update lagi kt blog nih . Tapi enn , lepas nih aq dah duduk kat SBP , balik sebulan sekali JERRR~ Hurhh :< Tk dpt nak tulis blog dgn sekerapnya~
Hmm , it's okay :) There's always a good reason beneath something that happened to us .

Saranghaeeeee <3
Annyeong! :)

Till we meet again , sayonara haikk ! >.<

If our love is tragedy,
 why are you my remedy? 
If our love's insanity, 
why are you my clarity?



0 Bebelan

speech :) ON Saturday, February 1, 2014 AT 10:54 AM
Assalamualaikum ^^


Well , trending Twitter , Fesbuk , sume2 ah social network ke haper pasal perpisahan . 
Hmm , I'm feeling the sadness too , of coz dah aq yg nak pindah ._. Hmmphh~

Okayy ah , sumer bagi ucapan kt fesbuk , aq malu ah nk ckp kat fesbuk uh~ Dah rmai aq post kat wall diorang , pastu diorang sebakla , nangisla , so.. aq tktau nak jawab ape ><

Okeys , aq akan start bercakap .. Ehemm ehem :3 Sudilah eh baca kt blog nih . Malas ah aq nk tulis kt fesbuk . Terlalu OPEN ._.
Aq akan pindah , dan itu fakta . Pindah mne? Skolah SBP , skolah Sains Selangor dgn moktek and Haiza(2nd intake) .. Ermm.. First of all , aq nk mintak maaf yg tersangattt sangat kpd semua warga SMKAKL,TwoFour,junior senior or anyone yg mengenali diri yg selalu wat dosa ni~ Mintak maaf sesangat atas sgala khilaf yg aq dah lakukan , korangla yg terBEST,yg telah mengisi hidup aq dgn pelangi dan guruh,kenangan pahit,manis,masam sumer ada .. SECUKUP RASE dah xD Hehe , and aq pun nk mintak halalkan everything~ Dari makan minum smpailah bende2 kalu aq ade t'ambil , tau , tau ! Kpd sumer gak..jage diri leklok kt SMKAKL tau..walaupun tanpa aq,tu takde beza pon..SMKAKL still b'jalan mcm biase..Aq pasti akan rindu korang T_T korang pon mesti rindu aq nnti x) Aq tk pandai bermadah,berkata sumernya..Sbb aq hanyalah insan biase~ Doakan aq dpt fit in ngan skolah sains tuh . Harap2 ape yg aq blaja kt SMKAKL bolehla aq bawak pegi skolah sains selangor uh . Semoga aq boleh jage diri kt sane nnti..Sayang korang sgt2! Moga persahabatan kite kekal selamanya wahai TwoFour terchenta . Uhibbukum lillah ^^ All the best utk SPM 2015 gak ! Semoga batch kita cipta rekod ey? Semoga kenangan kite b'sama takkan dilupakan~ Yg ade gmbar tuh,simpanlah leklok..kat lappy/pendrive..wat kenangan :3 Nanti bile free2 nnti aq jenguk SMKAKL eh? Andd...aq akan menangis balekkk T_T wuwu.. Mesti aq rindu nk b'sama ngan korang lagi..Share makanan..Belajar kt kelas..Pegi koop,kantin ngan pakcik Man nye lgi..Stay up mlm2 semata2 utk borak x) Belajar sesama2..and especially kawad KRS T_T sorry KRS,tahun ni aq tk dpt nak squad jump ngan korang dah :'( *sebak* ... Majulah kawad SMKAKL~ semoga KRS SMKAKL sntiasa gemilang~ Aq akan rindu korang,sesungguhnya suasana kt sains selangor tuh 100% beza gile ngan SMKAKL..nnti aq akan jumpe ramai dak2 pelik ..err,takdelah pelik mne,cuma attitude diorang uh .. Aq harap kita akan b'jumpa lagi wahai sahabat :') Take care~ Saranghae , annyeong :')

Tu jelah , k bye :')

Sometimes it's OK to cry , and say 'Goodbye' .







0 Bebelan

THE END ON AT 10:16 AM
Annyeong :')


Haiiii 2014 . Gonna be a really tough year for me , as everything is new for me :')

Ya Allah tk tipu kalau aq kate aq tk nangis time aq nak berpisah ngan TWOFOUR !
Basah kuyup tudung aq menangis T_T huhu , korang mmg suka wat aq cenggini :((
Aq sayang korang , jgn pernah lupakan kitroang yg pindah ni .. and doakanlah kitorang tau .
Semoga SMKAKL meneruskan dan memantapkan kegemilangannya ! :D
Saranghae korangg :') Take care kt SMKAKL , berbaktilah selagi ada daya~
Huhuuu.. Aq takleh ah nk tulis panjang2 , nnti basah pulak laptop ayah aq ni . 
Nakk gak aq kene marah nnti pulak ._.

Sejak kebelakangan ni , aq asyik berangan sorang2 , pastu nangis .. Taktau ah kenapa ..
Tak puas satu hari m'nangis , esoknya pon same .. Wuwuw , aq tk tahan cenggini T_T
AQ RINDU KORANG ! T_T tapi nk wat camane? Aq mmg kena pergi SBP . 
Wuwuu , SBP be nice to me ._.  Aq akan ttp merindui SMKAKL and I will always be a part of it , mcm keluarga :') Ya ALLAH , aq asyik menangis je T_T almaklumlah , tgh dgr lagu sedih , cer try .. 

http://www.youtube.com/watch?v=EbA6Wm-ocr4

Taktau nak kata ape dah :'| Tgk ah klau ade mood aq habaq lagi ..
Annyeong , sorry , tak terdaya nk menaip , nak tidoo ._.
Night ~

0 Bebelan

2014 here we come! ON Thursday, December 26, 2013 AT 9:59 AM
Yo yo ! Assalamualaikum w.b.t ~


Nampak tak? Nampak tak? >:3 Mwehehe . Org yang mata dia tajam je nmpak kat gambar uh . 
Na eureureong eureureong eureureong dae ~
Lagu saper tuh?? Huh ??

EXO lerps . Tajuk lagu uh GROWL . 

Cewahh , aq nih bukannye promoter penyanyi kumpulan K-Pop ehh .. Utk makluman .
Aq tngok dia punya gmbar tuh mcm ada kaitan ngan barang2 sekolah , aq pun amek lah :3 *wink*

Okaaayyhh , dgr citer December dah nak abes ><" Allahuakbar~
Acano nih ?? Dah ade azam tak utk 2014 ? 
Kalau takde lagi , takpe , nanti bila tahun tuh datang , korang boleh fikir balik ~

Anyway , aq ader cite sedih nak kongsi .. (taktaulah sesuai ke tak d'gelar sedih citer nih T^T)

Hmphh , fon BB aq dah tak boleh nak bukak . Dead forever~ Wuwuwuwuw . T_T
Dah la ade manyak punya gambar and memory kt situ ..
Btw , list contacts aq pun abes hilang sumer . Wuwuw , dugaan sebelum msuk asramaa . 
Takperlah , aq redha :')
Harap2 lepas nih tk terjadi lagi . Amin~~

Okay lah , 2014 dah nak datang . Jgn lupa ALLAH tau , banyakkan amal ibadah , dan doa . Jgn lah doa utk sorang2 jek , doakan lah utk keamanan dan kesejahteraan dunia kita nih . Doakan seluruh umat Islam . And , doakan aq sekali tau! x)

My mama and papa are going to Mekah this Saturday ^^v
Doakan utk parents aq selamat smpai kt sane and d'beri sihat dan p'lindungan ketika d'sana utk menunaikan umrah . 
Bye-bye , Ma , Pa ~ Selamat beribadah :')

Btw , I need to log out now . Sorrylah sekejap sgt . Sbb ada bnyak hal nk kena settlekan . 
Annyeong , all the best in ur life ^^
Doakan aq sekali tau , tgh konfius nak pilih aliran aper utk Form 4 . Hoho ~

Do the best , let ALLAH do the rest :')


Tataa u'olls . InsyaAllah , kalau sempat aq tulis kt blog nih sblum balik asrama , kalau tk sempat . Mianhae :') Aq akan balik asrama lagi 2 minggu , biiznillah . Byeee . Jage diri leklok .  

0 Bebelan

SARANGHAE! ON Wednesday, December 25, 2013 AT 10:58 AM
Assalamualaikummm !



Yo yo yo ! Dah lama ceq tk bukak blog . Bikin habuk saja~ Haha x)
Anyway , Alhamdulillah Rabbil 'Alamin ! Segala pujian hanya bagi Allah Tuhan semesta alam ~

Aq dpt 9A dlm PMR . Yeayyy ! *applause* x)
Syukur sesangat segala usaha aq utk 3 tahun nih , belajar , solat , study , kelas tambahan . Fuhh~ Lega rasenya time dpt result uh . Tapi enn , time tuh , aq tkde rase nk nangis pulak . Haha -_- maklumlah , dh b'taubat awal2 . Hehehe~

Anyway , aq akan balik ke hostel tk lame lagi ._." Hmphh~
TANAK BALIK ASRAMA !
But then . kene terima hakikatnye lerps :P

Pasal p'mohonan SBP uh , tak d'approve enn lagi . T'paksa ah tunggu lu~
Tapi , hati aq kuat mengatakan , tak payah la pindah >< Hehh~

Time cuti nih , mcm2 b'laku weih ..
Tapi aq nih jenis yg malas nk tulis pnjang2 , nnti kang smpai 6 muka surat jadiknye -_-" Haha .
So , aq ringkaskan jelah .



**TIME PERGI MID**

Tanggal 22 Dec 2013 , aq , ena , farah ngan miraniem pegi Mid . Wohoa~ kononnye nk celebrate kejayaan kitorang uh . -.-" haha , hambar .
Lepastu , mcm2 kitorang buat , tngok wayang citer 'Walking with the dinasours' , superb best gile , and dia punye jln citer tuh , d'ceritakan oleh seekor burung name dia Alex. Di kelakar gileee . Hahaa~ aq yg duduk sblah miraniem uh , gelak2 jer . Haha x) Pastu , kat wayang uh pulak , sejukkkkkkkk . Nasib baek ah aq bawak sweater or boleh d'panggil jumper . Hahh , tau tk korang jumper ape aq pkai??
JUMPER BATCH TWOFOUR woi . x) Hehee , diorang sumer kate kat aq nih semangat ah x) . Hehe , padahal aq dh tahu dh wayang tu mmg sejuk -_- err ??

And then , kitorang main bowling . Part nih mmg superb ohsem gile best , sbb .... aq jadi champion :D Yayy~~ Lalalalala . Tempat ke-2 , ena , third , miraniem , last Farah si cumel tuh . Hehe :P Takpe , lupas pemandangan , luas pengalaman . Eheh , ade kaitan ke? :3 Tempat bowling die mcm disko aq rase , tempat die cantik , tema mcm space ahh , bola pun mcm highlight , bercahaya ! , sbb aq kate mcm disko uh , sbb spotlight die tk sesuai sgt -_-" , mcm bola disko , gelap uh dlm uh , nmpak org sekeliling je , aq sempat lgi bgitau ena , weih ena.. kalau org tau kite nih budak SMKAKL abes ahh.. ena gelak err , sokong aq :P Pfffft .

Hahh! Aq luper nk selit , time awal2 kitorang dtg uh , aq lambat skit , and then , aq pun pegilah naik tingkat atas sekali kt wayang uh . Tetibe , aq mcm nmpak seseorang nih ... Aq kenal gile ngan dia !!! *cewah* . Takde ah . Rupe-rupenye , nk tau.......
Ada putera SMKAKL gak hangout -_-" Eiii , semak erh :P aq dahla tgh jln sesorang , mmg bikin wa semput ! Haha xDD . Aq aper agih , lari ah dari diorang . Naseb baik rmai kt wayang uh . Aq pun decided nk beli Chatime sat~ And then , nak seberang kt wayang uh pulak , kena lintas diorang -_- aq aper agi , watlek err.. jalan mcm biase , dgn jumper batchnye lagi -.- mmg diorang nmpak aq lahh en? Pastu baru ah , diorang (kawan2 aq tuh) dtg kat kaunter beli popcorn .. Diorang muka masing2 glabar . Aq kate kt diorang watlek uh~ Diorang kate , btoll ah ade putera , wat semak jer . :P
Lepas dh abes sumer uh , kitorang pun balek , hujan time tuh . But then , it's worth it dat time .
Feeling happy time tuh~ ^_^




**TIDUR LAMBAT JERR*
aq tktau ape nk jadi ngan aq . SERIOUS -_-
asyik tido pukul 2 pagi / 3 pagi , rosak mata aq nnti . wuwuwu T_T
spec aq dahla , entah ke mana :P camane ah bukak skolah nnti , abes aq ._. Tapi takpe , alhamdulillah , ade aura nk bukak sekolah nih mate aq start tidur awal dah~ Nasib lah baek~ x)

**MISSED CALL/CHAT BERLAMBUK**
Heii , mehh ceq nak habak skit uh ~ Sorila , fon ceq dah rosak . Bak kata papa , bateri dah kong . Aq pun tk paham mende tuh -_- . Sorila , kalau korang hntar chat/mesej , and aq tak balas . Mianhae ! :')

Daannnn...

Tak lama lagi 2014 akan dtg , dan aq akan bergelar 'senior' . Well , jadi senior nih bgi aq payah skit , nnti dia kena bimbing adik2 dia , lagi2 yg form 1 , kene study banyak mende @_@" *pening kang* , and then , kena PIMPIN org , kirenya jadi pemimpin .. Fuhh~ berat tugas2 tu semua , tpi takpe , don't worry , hakuna matata ! :))

Dan (ingatlah) ketika Tuhanmu berfirman kepada malaikat: "Sesungguhnya Aku hendak menjadikan seorang khalifah di bumi". Mereka bertanya (tentang hikmat ketetapan Tuhan itu dengan berkata): "Adakah Engkau (Ya Tuhan kami) hendak menjadikan di bumi itu orang yang akan membuat bencana dan menumpahkan darah (berbunuh-bunuhan), padahal kami sentiasa bertasbih dengan memujiMu dan mensucikanMu?" Tuhan berfirman: "Sesungguhnya Aku mengetahui akan apa yang kamu tidak mengetahuinya". [Al-Baqarah:30]

Weihh >.< cuti skolah nk abes dah T^T *sobsob*
Get ready u'olls nak bukak sekolah dah . Jgn sedeyh2 dah . Haha x) Tak mau malas2 ey ?

Hello 2014 , and of course , tataa 2013 ;(
Had a very berry great year . ^^v

Peace yo ! ;)

0 Bebelan

It's Time ! ON Tuesday, December 17, 2013 AT 7:29 AM
Assalamualaikum and selamat sejahteraaaa ~ Lalala .


Weihh >< lagi 2 hari je lagi result PMR bakal keluar .
*glabar*

Risau gak ngan result sbnarnya . Taktau kenapa , but then I hope the best for me ! I relay everything on you Allah :)) Help me , I hope Allah gives the best for me . amin

Sejak kebelakangan nih , aq dah start insaf . Alhamdulillah~
Bak kata pepatah Inggeris , better late than ever , ey ?

Rasa sedih pun ader gak sbnarnya . Huhu -.-
Sebab aq takut dgn result aq . Tapi , manaleh cenggitu kan ? Kita kena sentiasa yakin dgn Rabbal A'lamin .. Dia lah yg menentukan segala sesuatu , sesungguhnya , segala yg baik itu dtg drpd Allah .

Ya Allah , aku memohon kepadaMu dengan setulus hatiku , Ya Allah .. Berikanlah hambaMu ini keputusan yang cemerlang dalam PMR dan juga bersama rakan-rakan seperjuangan ku yang lain .. Semoga keputusan yg Engkau berikan mampu membuatkan kedua ibu-bapa kami bangga dan berpuas hati . Janganlah Engkau mendukakan hati kami , Ya Allah . Kami memohon maaf kerana banyak membuat salah di muka bumi ini , Ya Allah . Berkatilah Ya Allah , hidup kami . 
Aminn Ya Rabbal A'lamin . 

Pray for me guys ! Your prayer is a part of our ladder to success too !

Annyeong . Meet back when I get the result . :')

Mood : Takut . Glabar . QWERTYUIOP . Semua tak kene ! :P

0 Bebelan

Miracle In December :) ON Saturday, December 14, 2013 AT 3:24 AM
Annyeong .


Don't you feel the coldness of the winter ? 

Kadang-kadang tu , aq berharap sgt ada miracle happens kt Malaysia nih . 
Iaitu salji yang turun dgn perlahannya ...

Aq nak pergi negeri Barat bulan Disember , kalau boleh .. setiap tahun aq wat camtuh ..
Supaya aq boleh bermuhasabah kt situ..
Selama apa yg aq dh buat kt bumi nih ..
Baik , buruk , pahit , manis .. Semua aq nak pikir , dan nak b'taubat ..
Kat Malaysia ni susah sikit , takde suasana yg boleh buat aq tenang . Haishh , takde ah cenggitu , haha , giler jadiknya aq nnti . Takdelah , cuma t'ingin nak pegang salji . Nanti hati jadi tenang ~ 

Kekadang tuh , bila aq tngok kat mana2 movie barat , aq suka time December dia ..
Bukan sebab hari natal , bukan sebab hadiah , bukan sbb Santa Claus , tapi sbb keeratan hubungan keluarga time tuh . Perasan tk? Eii , korang nih , jgn just tngok jer , carik die punya pengajaran . Baru terbaiikk (y)
Time tuh , diorang akan berkumpul and , saling bertukar hadiah .. Haha :')
Skrg nih .. Aq sgt berharap .. 

....

Yang aq akan m'dpt masa depan yg cerah .. 
Adakah salah aq sume nih berlaku? T.T Apa sume nih tak boleh patah balik ? Memang
Past times never come back . Knape msti mak aq marah setiap kali balek . Aq dh try yg t'baik . Aq dah cuba bersihkan rumah , kemas , jaga adik2 , tpi ade je yg tak kene kt aq . 

Aq rase mcm nak lari ..
Tapi aq masih muda , masih awal segalanya . 

Tak boleh , aq sendiri kena KUAT . :')
Please guys , pray for me , aq tak kuat nak hadapi semua nih , seorang diri . Korang doakan lah aq , aq terperuk je kt rumah nih , mengharapkan miracle ..

Aku cuma berharap .. utk mendapat ..

Keluarga yang lebih bahagia ..
DSLR baru *hehe,cuma tambahan*
Kawan selamanya
Masa depan yang cerah
Semangat yg lebih kental 
Keberanian
Dan segala yang aq harapkan ..

Aq boley dptkan ? Tak pernah mustahil bende2 cenggitu utk dicapai dlm kehidupan kita ..
Cuma , aq kena lebihkan usaha aq jer ..
It's okay , aq dah ader matlamat yg baru utk 2014 :') tak sangka aq dh ader azam baru utk 2014!

#Fighting !

Doakan aq u'olls ! Miracle In December ~

Nanti ada ape2 p'kembangan , aq citerkan kat sini :')
Gonna miss you guys so much ! 

Assalamualaikum ~




0 Bebelan